Ulje argana za lijepu i zdravu kosu

Arganovo ulje, ili "tekuće zlato" kako ga mnogi nazivaju, već se stoljećima koristi kao eliksir zdravlja i ljepote. Pokazalo se da arganovo ulje blagotvorno djeluje na kožu, a mnogi od tih učinaka pokazuju se i na kosi.

Kako djeluje arganovo ulje?

• Hidratizira i regenerira

Arganovo ulje bogato je masnim kiselinama, uglavnom oleinskom i linolnom kiselinom, stoga se najviše koristi za hidrataciju kože i kose. Zbog visokog udjela vitamina E, pomaže u sprječavanju suhoće kose i vlasišta, a uz to smanjuje elektricitet, zaglađuje kosu i pruža joj zdravi sjaj.

• Poboljšava zdravlje vlasišta i sprječava oštećenja uzrokovana stiliziranjem kose

Arganovo ulje ima protuupalna i antioksidativna svojstva što pomaže poboljšanju zdravlja vlasišta i prevenciji nekih stanja koja mogu uzrokovati gubitak kose.

Masne kiseline u arganovom ulju djeluju doprinose zaštiti kose od oštećenja nastalih pranjem, bojanjem i stiliziranjem.

Kako koristiti ulje argana za kosu?

Želite li svojoj kosi podariti sve blagodati arganovog ulja, izrada vlastite maske za kosu sjajan je način da to učinite. Izrada je brza i jednostavna. Arganovo ulje možete koristiti samostalno ili ga kombinirati s drugim hranjivim sastojcima, poput ulja makadamije ili ricinusovog ulja.

ARGAN ULJNA MASKA ZA KOSU

Rukama umasirajte 8 do 10 kapi arganovog ulja u kosu i vlasište. Količinu prilagodite duljini svoje kose.

Nastavite masirati kosu i vlasište 10 minuta, osiguravajući da je kosa prekrivena od korijena do vrhova.

Zamotajte kosu ručnikom i ostavite je tako 30 minuta.

MASKA ZA KOSU ARGAN I MAKADAMIJA  

40 ml oleoTHERAPY ulja argana
60 ml oleoTHERAPY ulja makadamije

Pomiješajte ulja i smjesu čuvajte u boci od tamnog stakla na hladnom i tamnom mjestu. Nanesite ulje na mokru kosu i nježno umasirajte u vlasište. Ostavite da djeluje najmanje 30 minuta, a zatim kosu šamponirajte 2 puta. Ovako pripremljena mješavina može stajati 6 mjeseci.