O NAMA

Odavno je poznato kako biljna ulja imaju važnu ulogu u očuvanju zdravlja. Za blagotvorne učinke izvana i iznutra zaslužne su visoke razine nezasićenih masnih kiselina, vitamina i drugih biološki aktivnih sastojaka. Biljna ulja prepoznata su još od najstarijih civilizacija Mezopotamije, Egipta i Rimskog carstva gdje su se koristila u raznim ritualima za zdravlje i ljepotu.

Među mnogobrojnim funkcijama lipida ističe se njihova uloga energetskog „skladišta“, u sastavu su staničnih membrana svih živih bića (fosfolipidi, ceramidi, steroli, sfingolipidi) i time štite stanicu i cijeli organizam od nepovoljnih utjecaja.

Lipidi sudjeluju u brojnim procesima za prijenos signala među stanicama te potiču razne fiziološke procese. Postoji veliki broj biljnih ulja koja se mogu istovremeno koristiti peroralno (kao dodatak prehrani) i lokalno, a zahvaljujući njihovom specifičnom sastavu mogu biti od terapijske koristi kod indikacija kao što su alergije (ulje crnog kima), atopijskog dermatitisa (ulje noćurka), simptoma menopauze (ulje boražine), kardiovaskularnog rizika (ulje sjemenki lana ili ulje masline).

U vrijeme kada se sve više vraćamo prirodnim alternativama u terapeutske svrhe, samoliječenju i njezi, ulja pronalaze svoje mjesto u najrazličitijim indikacijama. Zbog visoke koncentracije prirodnih antioksidansa i omega masnih kiselina, ulja su dokazano korisna i u sprječavanju preuranjenog starenja i smanjenju kroničnih upala u organizmu. Oleoterapija se kroz povijest tradicionalno prakticirala putem vanjske primjene ulja na kožu putem masaža i obloga ali i peroralne primjene.

U moderno doba, kad se na tržištu može pronaći ulja svih razina kvalitete, ponekad i patvorena biljna ulja, važno je prepoznati prirodna ulja najviše kakvoće, potvrđene pod nadzorom specijalista kontrole kvalitete. oleoTHERAPY Kemig je linija proizvoda proizašla iz Kemigove stručnosti u radu s prirodnim i biljnim uljima kroz dvadeset godina.

Odaberite u širokom asortimanu proizvoda idealno ulje za vaše potrebe!

Osjetite terapeutsku snagu prirodnih ulja ... oleoTHERAPY!