Jeste li spremni za sezonu alergija?

     Kihanje, šmrcanje, suzne oči i začepljen nos – zvuči poznato? Sezona alergija već od travnja uzima maha, a svi oni koji se bore s alergijama jako dobro znaju koliko one mogu biti neugodne. Znate li kada se i zašto alergije uopće javljaju?

      Alergije se javljaju kada vaš imunološki sustav pretjerano reagira na stranu tvar - kao što je primjerice pelud, koja ne izaziva reakciju kod većine ljudi. Vaš imunološki sustav proizvodi tvari poznate kao antitijela. Kada imate problema s alergijama, Vaš imunološki sustav stvara antitijela koja identificiraju određeni alergen kao štetan, iako on to nije. Kada dođete u kontakt s alergenom, reakcija vašeg imunološkog sustava može izazvati simptome koje smo spomenuli na početku naše priče. 

     Kako biste ojačali svoj imunitet, a time ujedno i ublažili simptome alergija, svakako preporučamo i redovito uzimanje ulja crnog kima. Ovo ulje latinskog naziva “Nigella Sativa” ima vrlo visok udio zdravih masnih kiselina Omega 3, 6 i 9 te se tradicionalno stoljećima upotrebljavalo za očuvanje zdravlja i liječenje raznih bolesti. Zahvaljujući njegovoj najpoznatijoj djelatnoj tvari – timokinonu, ulje crnog kima spada u najvrijednije dodatke prehrani.