Znate li koje su blagodati uljnog macerata bršljana?

Uljni macerat bršljana uspješno će obnoviti, osvježiti i tonizirati Vašu kožu te je iz tog razloga odličan izbor u tretmanima protiv celulita.

Ulje bršljana je dobiveno iz biljke bršljana (Hedera helix), koja je rasprostranjena diljem Europe, Sjeverne Amerike i dijelova Azije. Ova biljka je poznata po svojoj sposobnosti da se penje po drveću i zidovima zahvaljujući svojim ljuskastim korijenima. Uzgaja se i kao ukrasna biljka zbog svog zimzelenog lišća i plodova. Međutim, bršljan ima mnogo više za ponuditi od svoje estetske vrijednosti.

Sastav ulja bršljana je ključni faktor koji ga čini tako korisnim za ljekovite svrhe. Ulje se dobiva iz listova i stabljika biljke bršljana, a bogato je bioaktivnim spojevima kao što su saponini, tanini, flavonoidi i vitamini. Saponini su posebno značajni jer imaju antioksidativna i protuupalna svojstva koja pomažu u održavanju zdrave kože. Tanini pružaju adstrigentne učinke, dok flavonoidi doprinose općem zdravlju kože. Vitamini poput vitamina C i vitamina E pridonose hidrataciji kože i poboljšavaju elastičnost. Primjena ulja bršljana je zaista raznolika. Može se koristiti izravno na koži ili dodavati u kozmetičke proizvode poput losiona, krema i ulja za masažu. 

 

Uljni macerat bršljana